Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Νέο πεδίο στην Νέα Μάκρη.

Το πολλά υποσχόμενο πεδίο στον Άγιο Ανδρέα στη Νέα Μάκρη !
Φτάσαμε στο πεδίο στις 0915 περίπου, λίγο νωρίς για εμάς που σηκωνόμαστε τις μεγάλες ώρες, και αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε. Το briefing ξεκινάει στις 0930 και ενημερωνόμαστε για το παιχνίδι τύπου “search and destroy”:
Η μια ομάδα (Γεωργιανοί) έχει έναν πυροκροτητή και η άλλη ομάδα (Ρώσοι) έχει μια βόμβα. Οι Ρώσοι έχουν ως στόχο να πάρουν τον πυροκροτητή από τους αντιπάλους, να τον επιστρέψει στην βάση τους και να τον τοποθετήσουν στην βόμβα, έπειτα να τον ενεργοποιήσουν και να τον ρυθμίσουν να «σκάσει» σε 20 λεπτά. Οι Γεωργιανοί (με των οποίων το μέρος ήμασταν και εμείς) σε αυτά τα 20 λεπτά πρέπει να εντοπίσουν τη βάση των Ρώσων και να βγάλουν τον πυροκροτητή.
Ξεκινώντας να πάμε προς τις βάσεις μας αντιλαμβανόμαστε ότι το πεδίο είναι πολύ μεγάλο για τα 27 άτομα που μαζευτήκαμε και όταν το παιχνίδι αρχίζει τότε είναι που επαληθευτήκαμε καθώς η πρώτη «επαφή» έγινε μετά από κάνα 20λεπτο. Η έλλειψη επικοινωνιών σε συνδυασμό με το μέγεθος του πεδίου κατέστησε αδύνατο για μας να συντονίσουμε την  άμυνα και την επικοινωνία με τα «μάτια» που θα ανέφεραν τις κινήσεις των Ρώσων. Έπειτα από καμιά ώρα μάχης οι Ρώσοι καταφέρνουν να πάρουν τον πυροκροτητή και να τον πάνε στη βάση τους. Προφανώς και το 20λεπτο χρονικό διάστημα δεν ήταν αρκετό λόγω του μικρού αριθμού των παικτών οπότε δόθηκε παράταση 15 λεπτών.
Οι Γεωργιανοί δεν κατάφεραν να αφοπλίσουν τη βόμβα επομένως το αποτέλεσμα ήταν η νίκη των Ρώσων. Καθώς ήταν περίπου 1220 αποφασίστηκε να γίνει ένα deathmatch όπου χορτάσαμε μπίλια και κοντινές επαφές στο πυκνό δασύλλιο και λιώσαμε και από την ζέστη. 1300 έχει τελειώσει το ματσάκι και γυρνάμε κουρασμένοι προς τα αυτοκίνητα και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή.
Εν κατακλείδι, το σενάριο και η διοργάνωση από τον «Ιταλό» ήταν πολύ καλα και το μόνο που «έριξε» το παιχνίδι ήταν ο μικρός αριθμός των παικτών για το μέγεθος του πεδίου. Ελπίζουμε για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του πεδίου και την διεξαγωγή περισσότερων σεναρίων σε αυτό καθώς ενδείκνυται για πολλά «καμπερώματα» και αιφνιδιαστικές επιθέσεις.
Over and out.
Nomad των W.A.R


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου